nominatie Nederlandse Bouwprijs 2017

skinnySCAR is genomineerd voor De Nederlandse Bouwprijs 2017 in de categorie ‘Gebouwen’. De tweejaarlijkse Nederlandse Bouwprijs stimuleert de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw, en heeft uit 100 inzendingen ons project geselecteerd op basis van de bijdrage aan maatschappelijke doelstellingen en de criteria people, planet, profit. Bovendien dient de inzending innovatief, verrassend en grensverleggend te zijn.

Met ons project wilden we niet alleen een eigen huis bouwen, een solitair designobject, maar een project dat inspeelt op actuele vraagstukken uit het vakgebied: stedelijke vernieuwing in relatie tot sociale vraagstukken (people), duurzame stedenbouw (planet), en nieuwe ontwikkelvormen (profit).

jurycommentaar

De skinnySCAR is volgens de jury een mooie en sympathieke invulling van een beperkte open plek in een bestaande straat. Het is een inspirerend particulier initiatief dat past in een bredere beweging die in de markt steeds meer zichtbaar wordt. Op alle vlakken een toonbeeld van het werk van jonge ontwerpers die nog niet vastgebakken zitten aan bestaande conventies. Het ‘helen van een wondje in het stedelijk weefsel’, binnen extreme maatverhoudingen en door gebruik van bijzonder weinig middelen heeft een duurzaam architectonisch pareltje doen ontstaan.

Het is een inspirerend particulier initiatief. Een duurzaam architectonisch pareltje.

In de categorie Gebouwen zijn er vier genomineerden:
Renovatie Hoofdkantoor a.s.r. – Team V Architectuur
De Hoge Raad der Nederlanden – KAAN Architecten
Het 4e Gymnasium – Paul de Ruiter Architects
skinnySCAR – M. Boterman & G. Huisman

De prijs wordt uitgereikt op 6 februari 2017 tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.
Zie voor meer informatie ook  De Nederlandse Bouwprijs.

Bekijk hier het nominatiefilmpje:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s